Fiskfond på kräftskal recept

Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Jag lagade hans recept nästan rakt av, men minskade sellerin (får ju ta det lite lugnt såhär i början
Fylld sjötunga med smak av champagne

Fylld sjötunga med smak av champagne

Häll i fiskfond tillsammans med kräftskalen. Dela kräftstjärtarna längden och smörstek tillsammans med sockerärtor och tunt skivad purjolök
Fylld sjötunga med smak av champagne

Fylld sjötunga med smak av champagne

Häll i fiskfond tillsammans med kräftskalen. Dela kräftstjärtarna längden och smörstek tillsammans med sockerärtor och tunt skivad purjolök
Kräft och Fiskfond

Kräft och Fiskfond

Efter att ha rensat all fisk blev det ju en hel del ben, huvud och fenor kvar, och man är inte en riktig kock om man inte tar till vara det och kokar fond

Fisk- och Skaldjursgryta med Pebre

Tillsätt tomatkross, vin, fiskfond och saffran. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar skalet

Fisksoppa för många...

Tag ut kräftköttet ur kräftorna och lägg det tillsammans med fisken, spara kräftskalen. Putsa, fjälla och filéa fiskarna (utom abborren som redan är färdig i filéer) varefter fiskköttet skärs i lagom stora tärningar och läggs till sidan ett fat