Ingredienser Portioner. 5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp
Blanda fiskfonden med grädden och persiljan och ös över fisken. Ugnsbakad torsk med kapris och tomat4 portioner600 g torskfilé250 g körsbärstomater3 msk kapris5 st salladslökar2 dl matlagningsgrädde1 msk fiskfond1 msk fryst hackad persiljaflingsaltsvartpepparSätt ugnen på 200 grader
Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten
2-3 dl fiskfond (andra mått kan behövas om man använder fond på flaska eller tärning, men det gör du väl inte. 2-3 dl fiskfond (andra mått kan behövas om man använder fond på flaska eller tärning, men det gör du väl inte
3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med)
4 msk fiskfond (jag använder egengjord, går bra med en tärning också). 4 msk fiskfond. Soppor i alla dess former är ju himla trevligt den här tiden på året när det är ruggigt och kallt ute
2 dl fiskfond (vatten + 3 msk Santa Maria Fiskfond). 2 dl fiskfond. Festligt med rödtunga. Idag serverar jag denna tillsammans med en len vitvinssås, räkor och små smörstekta champinjoner