Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag med fiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt. Ta bort ev skinn från laxen oxh skär den i ganska stora kuber
Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. 300 g varmrökt lax. 1/2 g saffran
Ikväll blir det fiskgryta med aioli här hemma. Lägg i laxen skuren i tärningar. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossade tomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
Tillsätt saffran och kryddor. 1 påse, 300 g fryst lax/torsk i tärningar eller färsk som man skär i mindre bitar själv. 1 förpackning 0,5 g Kockens saffran
(Torsk, lax). Den här fiskgrytan är smaksatt med saffran och även fått lite sting av sambal oelek. Tillsätt tomater och saffran och låt fräsa ytterligare
Förra fredagen åt vi en Fiskgryta med saffran. Koka upp och tillsätt saffran. Fiskgryta med saffran 4 portioner. 250g lax. 1 pkt saffran. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. 250g lax. 1 pkt saffran
Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja. Skär laxen i 3x3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. 400 g laxfilé. 1 pkt saffran à 0,5 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g laxfilé 1 purjolök 500 g fast potatis 1 pkt saffran à 0,5 g 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 5 dl Arla Köket® gräddmjölk 2 msk skaldjursfond ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 ask cocktailtomater à 250 g
Skär lax och torsk i. Med fisk, räkor,fänkål, saffran m. Hetta upp smöret i en gryta och tillsätt saffran, lök och pressa ner vitlöken, stek tills löken är mjuk
Den här mustiga fiskgrytan med smak av saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt