Fiskgryta med lax och tomat recept

Fiskgryta med tomat och fänkål

Fiskgryta med tomat och fänkål

Smaka av med salt, peppar och timjan. Lägg över i gryta och häll på tomatkross, vatten och fond. Finhacka lök och vitlök
Fiskgryta med smak av saffran och tomat

Fiskgryta med smak av saffran och tomat

Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffran ochtomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Fiskgryta med hummer och fänkål

Fiskgryta med hummer och fänkål

Tillsätt skivad vitlök, tomatpuréoch saffran. Skär fisken i bitar, lägg i grytan och låt puttra med i ett par min
Fiskgryta med räkor och aioli

Fiskgryta med räkor och aioli

Strö över räkorna och ev några cocktailtomater. Skär tomaten i bitar. Pressa i vitlök och smaka av med salt
Fiskgryta med lime och sambal oelek

Fiskgryta med lime och sambal oelek

Tillsätt hackad fänkål, morotsslantar ochtomatpuréoch låt fräsa någon minut. Hacka löken och fräs med smör och olja i en traktörpanna
Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli

Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli

Koka i några minuter på medelvärme tills laxen är genom lagad. Tärna laxfilénoch lägg i grytan. Sötman från apelsinen balanserar syran från tomaten så smaken blir rund och god
Fiskgryta med räkor och aioli

Fiskgryta med räkor och aioli

Strö över räkorna och ev några cocktailtomater. Skär tomaten i bitar. Pressa i vitlök och smaka av med salt
Fiskgryta med hetta och fänkål

Fiskgryta med hetta och fänkål

Tillsätt tomatpurénoch låt den fräsa ett tag innan du häller på Vermouthen och örtkryddorna samt citronskalet

Fiskgryta, vitlökchock och en okomplicerad pain riche

FISKGRYTAMED SAFFRANSAIOLI OCH VITLÖKSPAINRICHE. Man får vara sig själv och behöver inte visa upp den perfekta solbrännan, den (o)gymmade baddräktskroppen… eller gå omkring med ett ständigt leende på läpparna och nynna somriga Pripps Blålåtar på nån kobbe i en skärgård
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt
Fiskgryta med vitlöksbröd

Fiskgryta med vitlöksbröd

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna medtomatpuréoch saffran några minuter. Smaka av med salt och peppar