Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffran ochtomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Koka i några minuter på medelvärme tills laxen är genom lagad. Tärna laxfilénoch lägg i grytan. Sötman från apelsinen balanserar syran från tomaten så smaken blir rund och god
FISKGRYTAMED SAFFRANSAIOLI OCH VITLÖKSPAINRICHE. Man får vara sig själv och behöver inte visa upp den perfekta solbrännan, den (o)gymmade baddräktskroppen… eller gå omkring med ett ständigt leende på läpparna och nynna somriga Pripps Blålåtar på nån kobbe i en skärgård
Min första tanke var att göra en fiskgryta så jag hade även köpt hem fänkål, citron och räkor. Har gjort lax i folie innan och då bland annat med färsk sparris och citron