Jag mortlade först och sedan hackade jag allt ytterligare med en kniv tills det blev som en pasta. Jag körde rakt igenom på lax istället och så här gjorde jag
Kokt ris. Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Fiskgryta allt i ett, med extra allt. Var med du också och tävla med Santa Maria på min instagram där du kan vinna fina priser, du hittar mig på @kryddburken
Börja med såsen. lax eller marulk. Servera pressad potatis eller ris till. Smaka av med cayenne och salt. Hacka ner dill och dekorera med de skalade räkorna
För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgrytamed både torsk, lax, musslor och räkor har