Aioli. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. 0,5 g saffran. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Ikväll blir det fiskgryta med aioli här hemma. Servera gärna med aioli, bröd och ett gott vitt vin. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossade tomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
Servera med aioli och ev bröd. Endast fisken till fiskgrytan behövde inhandlas annars rensades rotfruktslådan, en skvätt vin och en skvätt grädde åkte ner
Aioli smakar alltid gott till fiskgryta. Aioli och majonnäs ur Grillmat LCHF. Fiskgryta med saffran 4 port. 1 kuvert saffran. Foto Mikael Eriksson Fiskgryta med saffran 4 port
Fiskgryta med saffranaioli. Denna mustiga fiskgryta kanske inte var så vårig men väldigt god. Hade tänkt att göra vanlig aioli, men fick tips av fiskhandlaren att röra i lite saffran
Det enda jag kommer ändra på nästa gång jag lagar den är att ta bort saffran från recpetet, jag tyckte den var godare innan jag kryddade grytan med saffran