Ett riktigt bjudrecept är att linda in flundrorna (eller för den delen spättafiléerna om du har lättare att få tag på det) i rökt lax och servera med potatis och vitvinssås
Laxfärserad rödtunga med vitvinssås och laxrom. laxrom eller löjrom. Kör laxen i en matberedare. Lägg en klick laxfärs på varje filé och rulla ihop dem från huvudsidan
Lägg den färska laxen i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, riven pepparrot och rökt laxfilé. Lägg laxfyllningen över fiskfiléerna och rulla samman dem
600 g lax. Be fiskhandlaren att få fisken skuren i stora handflatsstora skivor, 3–4 mm tjocka. Smöra en ugnssäker form och lägg förvälld spenat i mitten
Har haft en idé rätt länge om att göra som en fiskrullad. Min originalidé var med laxfilé men pga minimal budget o det som fanns på Tillbud i butikerna så bidde det ett försök med Spättafiléer
Tina filéerna och dela på laxbitarna så de är lika många delar som spätta filéer. Fördela laxen på spättafiléerna, rulla ihop och lägg i en ungssäker form
Lägg den färska laxen i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, riven pepparrot och rökt laxfilé. Lägg laxfyllningen över fiskfiléerna och rulla samman dem