Bara att fylla, krydda med salt o peppar, knyta ihop med grillsnöre, bryna runtom i smör och sedan sköter det sig själv i ugnen i ca 17-18 min, 220 grader (450 gr kött) Till det så serverades det en råkostsallad i en söt dressing, citronsparris och en het, hemgjord grillsås
bearnaise och hickory grillsås. Marinerade en fläskytterfilé i ca 2 timmar och det blev sååååå saftigt. Receptet är för 1 stor fläskfile/fläskytterfilé eller 2 små
Pitabröden fyllde vi sedan med marinerad fläskytterfilé, en morot -och majssallad (med en god vinägrette, så den får en ljuvlig smak), mixad sallad, salsa och en god grillsås
Jag har ätit tillräckligt mycket korv i min dagar för att hellre föredra snabbmarinerat kött, men jag får tyvärr säga att skära fläskytterfilé på längden och trä på spett inte blev det bästa kött jag grillat
Fler tips på goda kalla grillsåser. Blev grillad fläskytterfilé i hemmagjord marinad med årets första färsk potatis och supergod fetaostsås, underbart gott
Den är inte stor än så länge men det räckte gott till gårdagens grillsås. Jag hade en fläskytterfilé som låg i kylen och väntade på att få komma ut till grillen