Ta ut ugnsformen och flytta över karréntill den. Dela potatiseni halvor och lägg i en annan ugnsform, ringla över liteolivolja och plocka timjanblad som du strör över
Använde både fläsksida, filet och karré, fileten blev en pastramivariant stekt ikryddblandning på bla svart chili och senapsfrö, karrén gjorde jag till en rulle porcetta style med trattkantarell och myskmadra och fläsksidanfick gå länge iugn och glacerades iminklassiska glace
Det är visserligen en mör, finlitenbit men den smakar inte mycket och det är dessutom en så ynka liten del på en hel gris så jag hoppar gärna över den både för att påtala fördelarna med andra köttdetaljer och för att gynna bonden som faktiskt föder upp en hel gris med både karré, kotlett, revben, grisfötter, sidfläsk, lägg, skinkstek, bog osv osv… Det är inte en fläskfilé som göds inför slakt som så många tycks tro när det kommer till de populära kötträtter
Lägg köttet i en ugnsfast form och häll olivolja över köttet så att det är helt täckt. Den kvällen var början på mitt nya liv och den kvällen åt jag den godaste kombination mat och vin som jag någonsinätit – Confiteradfläsksida med vitkål, rödlök och potatispuré…om jag minns helt rätt
Fläsk, karré och skinkstek. Det rimmadefläsket kan användas till både pasta carbonara, stekt iskivortillpotatis och lökssås, eller som fyllningi kroppkakor, eller som pålägg på pizza och varma mackor