Flytta över filén till en smord ugnsform när alla sidor har fått fin färg. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Lägg över filén på ett ugnsfat och sätt i en stektermometer. Fläskfilé. Servera fläskfilén, västerbottenmoset och rödvinssåsen ihop med en sallad och ev ett portionsbröd
Skiva upp köttet och lägg i en ugnfast form, fyll skivorna med champinjonstuvningen. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om
Ca 600 g fläskfilé. 1Baka potatisen i ugnen, ca 30 minuter på 220 grader. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min
Fördela det gröna i en smord ugnsfast form. Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen 20-25 min, tills såsen bubblar och färgen är fin. Nr 1940, 54 kr svensk fläskfilé, gärna ekologisk