Servera grytan med potatismos eller ris. Tillsätt fond, vin och vatten. maizena att reda av med. Koka upp och red av med maizena om du vill ha såsen lite tjockare
1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. Krydda med soja, paprika och vitlök. 1/2 dl vitt eller rött vin. 1/2 g saffran, stött med litet salt. Tillsätt vinet och låt småputtra under lock på svag värme ca 30 minuter, köttet ska bli riktigt mört. 1/2 dl vitt eller rött vin. 1/2 g saffran, stött med litet salt
Det blev helt okej med ett gott rödvin till och Dr Who på TV. Vinet hamnade inte i grytan denna gång. Igår var det gråmulet och trist och jag kände verkligen för att laga en mustig gräddig höstgryta med trattkantareller
Red av skyn från grytan med litet vetemjöl och smaka av medvinet. Lägg över köttet i en gryta, bryn löken lätt i fettet som finns kvar och fräs också upp strimlad paprika, svamp och slantade morötter innan de läggs i grytan med köttet
De älskar tjocka raguer som Steirisches Schweinernes (fläskgryta) eller Steirisches Schöpsernes (fårstuvning), båda med morötter, persilja, selleri, lök och kryddor, serverade med potatis eller knödel