Fläskgryta med vin recept

Kryddig fläskgryta

Kryddig fläskgryta

Servera grytan med potatismos eller ris. Tillsätt fond, vin och vatten. maizena att reda av med. Koka upp och red av med maizena om du vill ha såsen lite tjockare

Fläskgryta

½ msk vitvinsvinäger. 2 dl vitt vin. 400 g färsk skinka, strimlad. 1 tsk salt. 1 krm malen vitpeppar. 1 msk Milda Kockens Val, flytande
Provensalsk fläskgryta

Provensalsk fläskgryta

1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. Krydda med soja, paprika och vitlök. 1/2 dl vitt eller rött vin. 1/2 g saffran, stött med litet salt. Tillsätt vinet och låt småputtra under lock på svag värme ca 30 minuter, köttet ska bli riktigt mört. 1/2 dl vitt eller rött vin. 1/2 g saffran, stött med litet salt
Sen fläskgryta...

Sen fläskgryta...

Bryn bitarna i smör, ha inte i för mycket i pannan med en gång bara. I med grönsakerna och så köttet. Så i med lite potatis till potatisätarna
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. ½ dl vitt eller rött vin. Krydda med soja, paprika och vitlök
Höstig fläskgryta med rotsaker

Höstig fläskgryta med rotsaker

Det blev helt okej med ett gott rödvin till och Dr Who på TV. Vinet hamnade inte i grytan denna gång. Igår var det gråmulet och trist och jag kände verkligen för att laga en mustig gräddig höstgryta med trattkantareller
Grekisk fläskgryta

Grekisk fläskgryta

nä, ingen hit åka dit den här tiden om man vill ligga och sola men en gryta med grekiska smaker kan jag i alla fall göra

Fläskgryta

Red av skyn från grytan med litet vetemjöl och smaka av medvinet. Lägg över köttet i en gryta, bryn löken lätt i fettet som finns kvar och fräs också upp strimlad paprika, svamp och slantade morötter innan de läggs i grytan med köttet

Värmande Fläskgryta i snöstormen!

Runda av smaken med grädde om du könner för de. ½ dl vitt vin. Vad passar väl då bättre än en god värmande fläskgryta

Mustig Fläskgryta med kanareller

Stek allt gyllenbrunt och tillsätt sedan buljong och vin. Krydda med timjan och lagerblad. Tillsätt buljong och vin

Provensalsk fläskgryta

Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och bryn fläsket två-tre minuter, ta upp det med hålslev och lägg åt sidan

Wienerköket avsnitt 11

De älskar tjocka raguer som Steirisches Schweinernes (fläskgryta) eller Steirisches Schöpsernes (fårstuvning), båda med morötter, persilja, selleri, lök och kryddor, serverade med potatis eller knödel