FLÄSKGRYTA MED RÖD PAPRIKA. Rikligt med röd paprika ger den här rätten en angenäm smak. Paprika innehåller dessutom mycket C-vitamin och det behöver vi tillföra kroppen varje dag
Strimla paprika och sockerärtor. Men om jag kallar det fläskgryta med inspiration från Asien, eller i alla fall den asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken
Ingredienser200g fläskkött, exempelvis fläskfilé eller skinkschnitzel½ röd paprika½ gul paprika50g champinjoner1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk mango chutney400ml kokosmjölk1 tsk sambal oelek1 tsk soyaSalt och svartpeppar. 200g fläskkött, exempelvis fläskfilé eller skinkschnitzel½ röd paprika½ gul paprika50g champinjoner1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk mango chutney400ml kokosmjölk1 tsk sambal oelek1 tsk soyaSalt och svartpeppar
Strimla purjolöken och de soltorkade tomaterna, och finhacka vitlöksklyftorna och paprikan. Denna fläskgrytan är inget undantag, snarare en bekräftelse, av den reglen vill jag lova
Skär paprikor, rödlök, purjolök och skalat äpple i mindre bitar. Koka ihop crème fraiche, sweet chili, grädde, sambal oelek och buljontärningarna ca 10 minuter
När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan