Tillsätt fond, vin och vatten. 1 dl torrt vittvin. 1 dl torrt vittvin. Grytbitar av fläskkött får här mycket smak av bland annat dijonsenap, ättiksgurka och oliver
1/2 dl vitt eller rött vin. Tillsätt vinet och låt småputtra under lock på svag värme ca 30 minuter, köttet ska bli riktigt mört. 1/2 dl vitt eller rött vin
½ dl vittvin. Vad passar väl då bättre än en god värmande fläskgryta. tärning, el fond) ½ dl vittvin 2 msk svartvinbärsgelé 1 burk skivade champinjoner 2 dl grädde Salt & peppar Maizenamjöl + vatten GÖR SÅHÄR. 2 msk svartvinbärsgelé
De älskar tjocka raguer som Steirisches Schweinernes (fläskgryta) eller Steirisches Schöpsernes (fårstuvning), båda med morötter, persilja, selleri, lök och kryddor, serverade med potatis eller knödel