Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
(Här kan du experimentera med vilka kryddor som du än tycker bäst om) Pensla båda sidor av vardera skiva kött med kryddblandningen och lägg i den ugnsfasta formen, ex lergryta eller järngryta, viktigt att den har ett lock på
Lördag, en perfekt dag för långkok. ca 1,25 kg benfri fläskkarré. ca 1,25 kg benfri fläskkarré. Hösten smyger sig på och man börjar längta efter lite mer robust mat, som mustiga grytor och stekar, och dessutom kommer säsongens alla goda grönsaker och frukter väl till sin rätt som perfekta tillbehör till höstens robusta middagar
Häll resterande olivolja i grytan. Nåja, vad passar inte bättre än sådan här dag än ett långkok som sköter sig självt i ugnen medan man är ute och får vinterrosiga kinder
Fläskkotletter eller fläskkarré spelar ingen roll. På menyn stod långkokta kotletter i Crock-Pot (självklart går det även att göra denna maträtt i en gryta på spisen)
Tidigare har jag bara lagat pulled pork i ugnen men så hittade jag ett recept på bloggen Lesscarbs där fläskkarrén får stå och puttra på spisen istället
Men denna grytan känns verkligen som ett passande avsked till vintern, för även om den sällar sej till långkok så känns den faktiskt inte alls tung och stabbig
Det har ju gått åt mycket högrev i olika typer av långkok och grytor den senaste tiden men nu hittade vi en fläskkarré i frysen och tänkte testa om det även gick att göra något liknande med den