Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. 1 kg benfri fläskkarré, Smör, 1 1⁄2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, rivet skal av 1 st citron, 2-3 st pressade vitlöksklyftor, 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja, kg mjölig potatis, 3 dl grädde. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min. Fortsätt steka 30 min. Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. Relaterat 1 kg benfri fläskkarré
Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Skölj och grovhacka basilikan. Fläskkarré. Sväng runt kastrullen/stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min. Fortsätt steka 30 min. Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. 1 kg benfri fläskkarré. 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg benfri fläskkarré Arla® Svenskt Smör 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar rivet skal av 1 citron 2 pressade vitlöksklyftor 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja 1 kg mjölig potatis 3 dl Kelda® mellangrädde
Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Skölj och grovhacka basilikan. Fläskkarré. Sväng runt kastrullen/stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min. Fortsätt steka 30 min. Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. 1 kg benfri fläskkarré. 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja
Stek dem på medelvärme i hälften av smöret tills de har blivit lite mjuka och fått fin färg. Stek det i resten av smöret ca 3 min per sida. 600 g fläskkarré i skivor. 1 kruka färsk basilika
Värm en stekpanna tillsammans med lite olja och fräs köttet lätt någon minut per sida. Värm en stekpanna tillsammans med lite olja och stek köttbiten om alla sidor någon minut per sida
Lägligt nog låg det två lammläggar och en fläskkarré i frysen, båda passar fint att användas till korvstoppning eftersom det oftast är bra med fett på just dessa bitar
I lördags så grillade vi fläskkarré och spett med grönsaker och i går söndag så gjorde jag en supergod laxsoppa som jag bloggat om tidigare, recept finns här
Vill man så steker man på korvarna samma dag som man har stoppat dom, annars så låter man dom ligga i kylen under natten för att torka lite och "sätta sej" i smaker och konsistens