1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min. 1½ kg fläskkarré utan ben
Börja med att marinera köttet och sedan gör du allt annat, för att steka köttet går fort. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Smör att steka i. 1-1½ kg fläskkarré i bit. Stick in katrinplommon lite här och där i karrén. Krydda rikligt runt köttet och stek ytan hastigt i het panna
500 g fläskkarré. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den så att det blandar sig ordentligt
Ställ in köttet i ugnen och låt den nu sakta steka i ca 2 1/2-3 timmar, ös steken några gånger med vattnet som du kokade upp i pannan. ca 2 - 2 1/2 kilo fläskkarré med ben