En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Tillsätt mer salt eller vatten. Av buljongen kokar du kålsoppa nästa dag. Efter två timmars kokning är köttet klart och buljongen avsmakas en sista gång innan allt lämnas till avsvalning
)I spadet hällde jag i en burk Viktväktarnas grönsakssoppa och en köttbuljong, fem små hackade vitlöksklyftor, två gula lökar, fem morötter, två palsternackor, en halv fänkål, en bit kålrot, en bit purjolök,halva fläskläggen, kryddpeppar och lagerblad
Fläsklägg med rotmos och kokt kyckling med currysås…. Idag får du ett av recepten från boken, ett nytryck av LCHF för seniorer som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Skär fläsket i tärningar och koka det till hälften mjukt eller koka fläskläggentill hälften mjuk. Skär kål, morötter och potatisar i bitar och lägg det i grytan tillsammans med fläsket