en fläskytterfilé. Servera fläskytterfilén och såsen till en god sallad. en fläskytterfilé. Lägg in den i ugnen i 150 grader tills innerköttet har nått temperaturen 68 grader
Lägg över köttet i en ugnssäker form och ställ stekpannan åt sidan eller om du grillar så grilla den indirekt, alltså inte över glöden, och gärna med lock med termometern i den tjockaste delen av köttet
Skjut in allt i ugnen och känn hur lukten av örtkryddor och vitlök fyller köket. Ta med dem upp till det kalla potatislandet i norr, men ta svängen förbi Ica-affären och handla fläskytterfilé och lite rotsaker
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör och lägg över i en ugnsform. Stick in en köttermometer och tillaga i nedre delen av ugnen tills temperaturen är 65°. 2 st fläskytterfiléer
Jag tillagade köttet på låg temperatur i ugn och det blev riktigt gott. Jag brukar oftast inte köpa fläskytterfilé eftersom den sällan är ekologisk utan istället oftast mörad, dvs proppad med söt-salt vätska som jag helst vill undvika
Sätt en digital ugnstermometer i den tjockaste delen. Ta fram ugnsfolie och vira in fläskfilen tajt i en rulle och lägg den i kylskåpet i minst 4 timmar. När fileen är färdigmarinerad stek den lätt i en stekpanna på alla sidorna och lägg in den i ugnen i 175*. Grädda i ugnen tills temperaturen visar 65°
Det har varit mycket fläskytterfilé ute till försäljning i matbutikerna sedan en längre tid tillbaka, vilket per automatik renderar rikligt med recept i press och på nätet
Sätt ugnen på 200°. Baka den mitt i ugnen tills den är mjuk, 40-45 minuter. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och ugnsstek bredvid potatisen de sista 15-20 min. Håll köttet varmt under folie och höj temperaturen till 250°. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. 500 g fläskytterfilé eller skinkfilé