Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Som ni vet så gillar jag att laga mat i ugn, det är snabbt och bekvämt och eftersom vi var på kalas så var det inte så mycket tid över i eftermiddag att stå och fixa
Bara att fylla, krydda med salt o peppar, knyta ihop med grillsnöre, bryna runtom i smör och sedan sköter det sig själv i ugnen i ca 17-18 min, 220 grader (450 gr kött) Till det så serverades det en råkostsallad i en söt dressing, citronsparris och en het, hemgjord grillsås
Tonfiskbiffar och fylldfläskytterfile. En halv fläskytterfile som jag stekte och sedan körde i ugnen till 60 grader. Skar en skåra i filen och fyllde med philadelphiaröran och in i ugnen tills köttet hade 70 grader
Lägg i en ugnssäker form. 623 kcal42,8 g protein28,5 g fett46,9 g kolhydraterFetaostfylld fläskytterfilé med pestospaghetti, 5 portioner700 g fläskytterfilé150 g fetaostett gäng basilikabladsalt, peppar½ msk rapsolja + ½ msk smör300 g pasta½-3/4 burk pesto (Barilla är godast. Sätt ugnen på 175 grader. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Fetaostfylld fläskytterfilé med pestospaghetti, 5 portioner
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg filén bredvid rotsakerna och sätt plåten i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills köttet är klart. Öka ugnsvärmen till 225 grader
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg filén bredvid grönsakerna och sätt plåten i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills köttet nått en innertemperatur på 70 grader, använd köttermometer