Lägg fläsket i en stor långpanna. Servera fläsket med lökröran, blomkålsbiffarna och lite lingon. ca 1 kilo skivat färskt sidfläsk. Sätt ugnen på 175 grader (höj till 200 grader efter halva tiden). Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills fläsket fått fin färg och blivit lite knaprigt. När det är cirka 15 minuter kvar på fläsket börjar du steka blomkålsbiffarna
Ugnstektfläsk. Klä ett ugnsgaller i foliepapper. Lägg fläskskivorna på foliepappret, och krydda. Sätt in gallret på näst översta falsen i ugnen, och låt det stå där i ca
Bjud som egen rätt eller som tillbehör till stekt eller grillad kyckling, fläsk eller fisk. Värma ugnen till 175 grader. Sätt in i ugnen i 35-40 minuter, rör ett par gånger under tiden
Och ställer man in färdigstekta i ugnen på varmhållning så försvinner ofta krispigheten. misströsta inte om den första raggmunken inte blir toppen, stekpannan är alltid perfekt instekt när du steker den sista
Vill du ha recept på ugnsstektsidfläsk marinerat på gammaldags vis så klicka på bilden nedan. De flesta soppor och grytor blir så mycket godare om de får ta tid på sig att bli färdiga, precis så som maten lagades på mormors tid
Skjuts in i ugnen en tio, femton minuter gör att man får lite extra tid att städa upp i köket också, inte alls så dumt med två flugor i en smäll innan middagsmaten ska dukas fram
Trots att den är misstänkt lik ugnspannakaka så står den stolt och stark på egna ben, klanderfritt uppbackad av det rökta sidfläsket och de rårörda lingonen
Lättrimma torsken i saltat iskallt vatten i ca 30 minuter Förbered under tiden resten. Tillsätt efter en stund champinjonerna skurna i 4 delar och fläsket i små tärningar. Koka torsken i en form i ugnen på 140 gr. ca 100 gr rökt sidfläsk i bit
Har du inte det kan du sätta in en bakplåt i ugnen och låta den bli riktigt het. Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna och toppa med stekt lök, fläsk som du doppat i rababerkaramellen, plockad svartkål, plockad timjan samt buffelmozzarella dragen i mindre bitar och riven ost