Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. Ställ dem i ugnen på 225 grader i ca 30-45 minuter, beroende på hur tjock filén är. ca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
Och det bästa av allt - lättlagad och god rätt som sköter sig själv i ugnen medan man gör såsen och dricker ett glas rött (och kollar på Let´s Dance-premiären)
In i ugnen på 175 grader tills köttet visar 75 grader. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Dagen har spenderats med att slå in julklappar framför tv
Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindadfläskfilé och blomkålsmos. 1 fläskfilé. Sätt ugnen på 200 grader. Placera den sedan i en ugnssäker form och stoppa in den i ugnen tills den fått en innertemeratur på 65 grader. 1 fläskfilé
Bryn fläskfilén på båda sidor. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och efterstek i ugn i ca 20 min i 175 grader tills bitarna är precis genomstekta. 600 g fläskfilé
Bryn lätt på fläskfilén i smör på stekpannan. Tag av och snitta små snitt längst med hela fläskfilén. Gnid in i skårorna på fläskfilén och även runt om
(Citronpeppar och salt)Fläskfilén lindade vi i bacon, kryddade lite med pepparmix, stek i panna så hela filén får en stekyta och kör den färdig i ugnen
fläskfilé eller ytterfilé2 paket baconkött- och grillkryddasalt och pepparStek baconet lite lätt. Stek den i ugnen på 175 grader tills innertempen är ca 70 grader
I ugnen tar det ca. Nu är det bara att skiva upp fläskfiléerna i centerimetertjocka skivor och fördela, öppna gömmorna (jag brukar klippa ett hål vid ena handtaget) och slå på tallriken, plocka bort timjankvisten och lägga på en ny