Dagens grill bestod av en ostspäckad fläskfilé, bakpotatis, korv, paprika, tomat och halloumi. Putsa fläskfilén och skär rakt över, utan att skära igenom
Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga på grillen (eller i stekpannan). Här är fläskfilén marinerade i rökig tabasco chipotle och whisky
Middagen bestod av grilladfläskfilé som var fylld med marinerade vitlöksklyftor och sedan baconlindad, grillad gul lök, rostad färskpotatis, coleslaw och en grym sås
Nu är det helg igen och idag har vi varit på invigningen av grillmässan i Kungsträdgården som vi var inbjudna till och det var roligt även fast det ösregnade
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Ta köttet från grillen, linda in det i aluminiumfolie och låt vila några minuter. Grilla köttet runtom över glöd tills innertemperaturen är 72 grader, cirka 15 minuter. 1 st fläskfilé
Grilladfläskfilé med confiterad vitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Dela fläskfilén på mitten på bredden och putsa bort hinnor och senor
Grillköttet en hel fläskfilé. När godingarnas mamma har jobbat färdigt så blev det grillat till middag, det blev faktiskt brun sås till… gott att mosa potatisen i