På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar. Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet
Ställ kallt några timmar. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Till vårt kött hade vi en kall jordnötssås som vi har haft med här i köket tidigare, den är en av våra favoritsåser som passar väldigt bra till många olika rätter
På mina buffébord finns det oftast marinerat kött eller kyckling som serveras kallt. Speciellt vid bufféer har man fullt upp med att duka fram allt, så då är ett hett tips att inte behöva tillaga så mycket precis på slutet
Smakar prima ihop med en kall sås och färskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen
Köttet förbereds redan ett par dagar i förväg och får sedan ligga i kylen och dra åt sig smak fram till serveringsdagen, då det dessutom serveras kallt
Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa fläskfilén. Bryn filéerna i smör och olja, lägg över i len ugnsform och stek i ugnen till en innertemperatur på 67 grader. 800 g fläskfilé. 2 msk kallt vatten