Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 195 500 g benfrifläskkarré
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Tillsätt polentan och koka på svag värme under omrörning tills gröten är tjock och släpper grytan. Blanda marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i fläskkarréskivorna
ca 1,25 kg benfrifläskkarré. ca 1,25 kg benfrifläskkarré. Lördag, en perfekt dag för långkok. Hösten smyger sig på och man börjar längta efter lite mer robust mat, som mustiga grytor och stekar, och dessutom kommer säsongens alla goda grönsaker och frukter väl till sin rätt som perfekta tillbehör till höstens robusta middagar
Häll till sist vattnet i grytan/formen. UGN 125-150°NÖDVÄNDIGHETER1-1 1/2 kg benfrifläskkarré i bit1 dl chilisås1 msk chipotlepasta1 1/2 tsk spiskumminsvartpeppar efter tycke och smak2 msk japansk soya1 msk balsamvinäger3 msk rapsolja1/2 tsk smoked paprika1/2 dl vatten1 stor gul lök3 vitlöksklyftorGÖR SÅ HÄRPlacera fläskkarrén i en ugnsfast gryta eller form. 1-1 1/2 kg benfrifläskkarré i bit
Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock. Lägg lök och vitlök runt omkring köttet i grytan. Dra isär köttet med hjälp av två gafflar så det "trådar" sig, och blanda samman det med såsen och löken i grytan
Lägg fläskkarrén i en gryta, salta och häll såsen över köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. 700 g benfrifläskkarré
Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen