Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarréinte det allra bästa köttet, propointsenförsvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
IngredienserPortioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 600 g karré (benfri, skivad) 1 msk smör eller margarin 2 dl höns- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 75 g katrinplommon 2 lagerblad 1 msk soja 1 rött äpple majsstärkelse (Maizena) Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICAAsia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Skär sen med en vass litenkniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vidi ugnen
Skär upp steken i tunna skivor. Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Plommonspäckad fläskfilé får mig att tänka på barndomens söndagsmiddagar