Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. Vispa samman de andra ingredienserna. Häll vispet över kotletterna och grädda iugn, 225 grader i ca 45 minuter. 4 fläskkotletter. 2 dl cremé fraiche,. 1/2 tsk sambal oelek
Fläskkotletter är ofta billigaliksom ”fläskytterfilé” så ta vilket som. En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv iugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
) Hur som helst är det otroligt enkelt, sköter sig själv iugnen och köttet blir så mört och gott. Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittatbilligafläskkotletterblir detta en supergod middag en vanlig vardag
Igår testade vi nått nytt tillmiddag, himmelskafläskkotletter. Jag hörde när två kunder prata om just detta och var givetvis tvungen att googla det när jag kom hem
Lägg det råa köttet i en ugnsfast form. Vispaihop de övrigaingredienserna och slå över. Stek i 60- 75 minuteri 175 graders ugn eller i stekgryta på spisen. 8 fläskkotletter. 2 dl crème fraiche. 3 dl vispgrädde. 2 tsk sambal oelek. 3-4 pressade vitlöksklyftor
Fläskkotletterisambalolek sås. Att den dessutom sköter sig helt själv iugnen är ju ett plus. Koka upp grädde, Cream fraiche, kalvfond, tamarisoja och sambal olek