Den här gången använde jag mig av ett benfrittfläsklägg för att slippa tillaga två. Jag är verkligen inte bitter för att mitt recept på hett fläsklägg med tryffelpuré och rårörda lingon inte vann tävlingen jag ställde upp i
Dags att laga till Vinnande fläsklägg i Crock-Pot. Jag gjorde mitt vinnande fläsklägg i Crock-Pot. Jag vann visserligen inte tävlingen men det finns publicerat på web och i tryck och jag skulle vilja påstå att det Crock Pot-ifierade receptet hett fläsklägg i Crock-Pot vunnit både mitt och familjens pris och även många av er älskar rätten och har lagat till den om och om igen
Koka upp fläskläggen i vatten. cirka 1½ kg rimmad fläsklägg (eller 1 kilo urbenad). Koka tills läggen släpper benet (ca 1½ timme) eller tills den benfria läggen är klar (70-75 graders innertemperatur. 1½ kg rimmad fläsklägg
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skiva fläskläggen och servera med surkål och fläsk. Ugnsstek fläskläggen på 125 graders ugnsvärme ca 3 timmar, eller tills köttet är riktigt mört. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 1 kg fläsklägg, rimmat , benfri
Servera soppan med kokt benfri kotlett eller kokt fläsklägg. 1. Lägg allt utom potatis i en soppgryta. Låt koka tills ingredienserna nästan är genomkokta