När vi kom hem så drog jag igång långkoket. Fläsklägg stod det på menyn idag. Ganska härligt med långkok förresten, dagar som den här när man har gott om tid
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Här kommer mitt recept på långkoktfläsklägg som jag brukar glasera (sautera) i honung. Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Den här rätten funkar fint även på lammlägg, högrev och fläsklägg. Långkokt kött av olika slag passar perfekt till indisk mat eftersom många rätter är just grytor
Lägg ner ett helt fläsklägg í grytan och täck med vatten. Långkokt chili på högrev med ostronskivling. Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmat fläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. 1 rimmat fläsklägg
Sälta ifrån det långkoktafläsklägget, basen i det stekta grönkålet, sötma, hetta och syra ifrån mangosalsan, en krämig vitlökscrème fraiche och sist toppat med mängder av koriander
Fläsklägg tror nog många att de inte gillar, men ge det en chans det är ju så gott. Ett annat önskemål är långkok och ytterligare några vill ha tips på storkok som bara är att plocka fram i veckan när tiden är knapp
Grisfötter kan även bytas ut mot fläsklägg. Jag har då använt mig av oxfilé då både jag och min man vill har vårat kött medium, annars kan man långkoka högrev så att köttet blir mör
Hel kyckling, Bolognese, Fläsklägg med rotmos, Pulled Pork, Nattbakad högrev, Boeuf Bourguignon etc. Slow Cooking, dvs långsamt tillagad mat (långkok), är fortfarande lika inne och dess popularitet bara ökar