Jag hade köpt en riktigtliten, nätad fläsklägg, men de hela medben är godare. Det var första gången jag lagat till en fläskläggiugn, resultatet blev väldigt mört och gott
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på liteolika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar litetid
Den enda form av fläsklägg jag har ätit är vår traditionellaversion som är kokt och äts med rotmos. Ser ibland ett program på teve med två engelska bröder som lagar mat, som fascinerarmigotroligt mycket för de lagar verkligen mat från grunden
Kontrollera att alla bitar är färdigkokta, och häll av buljongen (antingen sparar du den ELLER så rekommenderar jag att du istället använder spadet från fläskläggen att spä moset med)
Ska koka en fläskläggmedben senare i veckan, så får jag mer materialtill kommande soppor. Visst kan det vara alldeles fantastiskt gott med en lyxigmiddagibland, men det som håller i längden är vanlig vardagsmat
Som grädde på moset kan jag berätta att den glasögonprydda damen i grön anorak ska äta fläsklägg någon gång i veckan samt att hennes hund har haft diarré