Rimmadfläsklägg är en både god och billig del på grisen. Det var första gången jag lagat till en fläsklägg i ugn, resultatet blev väldigt mört och gott
Det är det Tyska namnet på rimmadfläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut. Fläsklägg är ett väldigt bra exempel på god, näringsrik Svensk Husmanskost
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Kokt rimmadfläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos. Lägg fläskläggen i en gryta och mätt upp hur mycket vatten som behövs för att precis täcka köttet
Skölj fläskläggen. )Kokt fläsklägg1 kg rimmadfläsklägg (utan ben - men köp helst med ben och lägg på lite på vikten - du får godare buljong då)2 morötter1 gul lök1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkornSkala morötter och lök och dela i mindre bitar. Mittimaten med Jojje 1 kg rimmadfläsklägg
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen