Skär i klyftor och vänd med en msk olja i en stor ugnsform eller stor stekpanna. Du vill steka fläskköttet helt genomstekta men ej bränna paneringen så stek på låg värme länge istället för tvärtom
Mitt eget påkommna recept är en gammal favorit som jag gärna delar med mig av. Lenas fyllda fläskschnitzlarTill 4 pers6-8 hg fläskschnitzel4-8 skivor serannoskinka eller annan kallrökt skinka4-8 skivor lagrad ost1 dl olja till stekningenTill paneringen. mjöl2 ägg blandat med torkad basilika och en pressad vitlöksklyfta. 6-8 hg fläskschnitzel
Tryck ihop paneringenmed handflatan. Tanken är att paneringen ska ersätta behovet av sås. Därför serverar vi den här med bara en sallad på rädisor och resten av baguetten
Krydda med salt och peppar. Servera med potatismos eller stekt potatis. Putsa köttet. Vänd köttet först i mjöl, sen i äggvispet och sist i de malda nötterna
Ikväll tog vi fläskschnitzel och det gick minst lika bra. En smakrik och god ost utgjorde både fyllning och en del av paneringen och ugnsstekt potatis och lite vitkål fullbordade vår torsdagsmiddag