Fläskstek i ugn tid recept

Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Lägg steken på en ugnsform med galler, så jämnt som möjligt. Skär fickori svålen, från utsidan ända intill köttet
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Köttbiten behöver något att stötta sej mot under tiden det är iugnen för att ligga så plant som möjligt, knyckla ihop en bitugnsfolie och lägg under här och där, så är det problemet löst
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

inpotatis och rotfrukter iugnenigen under tiden du skivar upp fläsksteken mm. Servera fläsksteken med potatisen och rotfrukterna på ett serveringsfat eller direkt från ugnsplåten
Fläskstek med rimmat sidfläsk

Fläskstek med rimmat sidfläsk

Sedan ställde jag in köttet iugnen på högsta värmen. Under tiden skalade jag och skar rödbetor i klyftor
Felix frestande fläskstek

Felix frestande fläskstek

Enda "nackdelen" är att köttet tar lång tidsigiugnen. Skär lökarna iringar och lägg dem i en form iugnenvidsidan av köttet
Helstekt sidfläsk med chilihetta

Helstekt sidfläsk med chilihetta

Fläsk kan ju vara himmelskt gott ibland, särskilt den danska fläsksteken som jag njöt av några gånger förra veckan i Skagen
Första försöket med färskt sidfläsk

Första försöket med färskt sidfläsk

Jag har en gång ätit en underbar fläskstek med krispigt, men inte hårt skinn. Skogschampinjon och vitlökfick rostas långt ned iugnen under tiden
Pulled pork enligt tallriksmodellen…

Pulled pork enligt tallriksmodellen…

För de som inte vet vad det är så är det en långtidstillagadfläskstek som sedan drars isär med händerna eller ett par gafflar
Söndagsmiddag!

Söndagsmiddag!

Han svänger ihopfläskstekar som ingen annan och ett och annat trevligttillbehör också (annars kan Jamie ju vara rätt ojämn isina recept, men just det där med kött - wow
Hur blir fläsksvålar till?

Hur blir fläsksvålar till?

På kostdoktorn skrev jag för en tid sedan om fläskstek och hur jag tyckte det smakade bättre när man tog bort den hårda svålen från steken
Syrlig rödkål i Wonderbag

Syrlig rödkål i Wonderbag

Servera tillsammans med knaperstekt sidfläsk, på bilden har jag dansk fläskstek på vår semester i Skagen

dansk fläskstek

Vakta nu hela tiden steken är klar när svålen reser sig. Gnidin steken med salt på svålsidan. Lägg steken på risten över en braspanna med vatten