Stek mitt i ugnen i 175 grader till en innertemperatur på 65 grader - ca 25 minuter. Höj temperaturen till 220 grader och låt köttet steka i ytterligare i 10 minuter
Ta ut fläsksteken och vänd på den. Gör såsen till fläsksteken. Ta ut fläsksteken och slå in den i folie. in potatis och rotfrukter i ugnen igen under tiden du skivar upp fläsksteken mm
Finessen är låg temperatur i skön förening med god olivolja, citron och lök i lag. Sätt ugnen på 70 grader och låt köttet sakta baka färdigt tills innertemperaturen är 67- 70 grader, använd en stektermonometer
kyckling, fläskstek, lammstek eller nötstek. Kontrollera att kycklingen är genomstekt (stick i låret och se om köttsaften är klar - eller använd termometer och kontrollera att temperaturen gått upp till 75 grader)
Ta bort stektermometern och bry er inte om varken tid eller temperatur. En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
Köttet sköter sig själv i ugnen och glöm smaken av torr, blek söndag fläskstek. Eftersom det är innertemperaturen som avgör hur saftigt köttet blir, så investera i en termometer
En läcker stek, en saftig kyckling eller kanske en mör fläskstek med knaprig svål. Med en rökgrill blir det enklare att hålla ned temperaturen, vilket krävs när man röker mat
Ställ in i ugnen i 175 grader, slå på vatten i formen och stek till en inner temperatur på 72 grader. Koka upp och låt puttra i 5 minuter 1 kg fläskstek utan ben