Fläskytterfilén ska vara i ugnen i ca 1 timma i 200 grader. Ca 800g fläskytterfilé (ev fläskfilé). Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad
Putsa fläskytterfilén. 1½ kg fläskytterfilé - jag hade tur och hittade fin svensk Kravmärkt. 1½ kg fläskytterfilé - jag hade tur och hittade fin svensk Kravmärkt
Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen. Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé
Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt med fläskytterfilé i en smakrik sås. Börja med - Skala potatisen till den råstekta potatisen >>
Skiva den i tuna skivor och stek i smör. Stek därefter champinjonerna i samma panna som köttet stekts i (viktigt att inte skölja ur pannan då mycket smak sitter kvar från kött och purjolök)
Fördela ut de färdigstekta bitarna över löken. Fläskytterfilé. Putsa och skär fläskytterfilén i slantar, (brukar först skära längs med hela filén och sedan tvärsöver för att få lagom stora bitar/slantar)
Lägg skivorna över kantarellerna. Skiva fläskytterfilén, peppra och stek dem. Denna rätten fantiserade jag ihop när jag inte fick tag i det jag ville för att lags middag