Köttet kan förberedas i god tid, och genom att marinera det över natten, steka det långsamt i ugnen och sedan droppa på ytterligare en marinad blir det otroligt saftigt och mört
En fin bit fläskytterfilé från bodalsgris delade jag på mitten och brynte på i stekpannan. Den fick sen eftersteka i ugnen med rotfrukter och det goda champinjonerna som jag marinerade med vitlöksklyftor och chili
800 – 100 g fläskytterfilé (urbenat kotlettrad). Sätt ugnen på 175°. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemperatur, det tar ungefär 1,5. 800 – 100 g fläskytterfilé (urbenat kotlettrad)
700 g fläskytterfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg filén bredvid rotsakerna och sätt plåten i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills köttet är klart. Det ska ha 70 grader innertemperatur, använd köttermometer. Öka ugnsvärmen till 225 grader. 700 g fläskytterfilé
Placera filen i en ugnsfast form och lägg även i broccolibuketterna. 1 liten fläskytterfilé, ca 700-800 gram2 vitlöksklyftor2 msk Chipotle chilipulver1 dl Cream Fraiche2 dl grädde1 msk ljus maizenaredning1 tsk frusen finhackad röd chiliBroccolibuketter från 1 mellanstort broccolihuvudGrillkrydda, gärna med lite rökig smaksättningPutsa filén och skär sedan ett snitt längs hela. Stek filén i ugnen på 200 grader tills den är klar, ca 25-30 min, tills innertemperaturen är 72-73 grader. 1 liten fläskytterfilé, ca 700-800 gram
Lägg i en form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 70°. 1 kg fläskytterfilé. Putsa köttet. Blanda samman soja, teriyakisås och ingefära i en plastpåse och lägg i köttet
Till maten hade vi ugnsrostade färska rödbetor, morötter och gul lök. 200 grader i mitten av ugnen och använd stektermometer. Ta ut köttet vid 68g innertemperatur, låt vila en stund innan uppskärning. 200 grader i mitten av ugnen
Sätt på ugnen på 125-150 grader. Ställ sedan in den i ugnen i en ugnsfast form och köttet ska uppnå en innertemperatur på ca 70 grader, här använde jag en kött termometer
persilja timjan Ugn. 1 kg fläskytterfilé. 11 kg fläskytterfilé salt och peppar 2 msk smör Marinad 1. Lägg i en form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 70°
Lägg köttet i en ugnsform och sätt i en köttermometer. Fläskytterfilé. Hetta upp olja och och smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén runt om så att den får fin färg