Nybakat bröd. Perfekt till helgfrukosten. Gör degen dagen före och låt den kalljäsa över natten. På morgonen är det bara att ta fram brödformen och låta den stå framme i rumstemperatur, medan ugnen blir varm
Nu var det väldigt fullt i kylskåpet så den här gången blev det formbröd. Kalljästformbröd med vetesurdeg, 2 stDag 1 morgon/em100 g vetesurdeg200 ljummet vatten150 g fullkornsvetemjöl50 g grahamsmjölBlanda ihop i en skål, lägg på plats och låt stå i rumstemperatur tills kvällen
Och även om jag blev helt frälst på att baka kalljästa bröd när jag provade det härom veckan, så har jag inte helt övergett den mer traditionella metoden
Sugen på mer formbröd. Det har blivit en hel del tips på kalljästa frallor, så därför tänkte jag att det kunde sitta fint med en kalljäst limpa, en limpa som är god att rosta
Sugen på mer formbröd. Det har blivit en hel del tips på kalljästa frallor, så därför tänkte jag att det kunde sitta fint med en kalljäst limpa, en limpa som är god att rosta