Och som alltid när det gäller mina recept kan man byta ut om det är något man inte tål. Här är det senaste tillskottet i arsenalen, ett supergott formbröd, som även passar dem som inte är glutenintoleranta
Jag köpte boken "Lugn mage med gott bröd" med recept anpassade till FODMAP. Grovtformbröd. Jag har en krånglig mage (IBS) och har genom åren försökt spåra vad jag mår dåligt av och det har inte varit enkelt att se ett mönster
Gör så här Hacka räkorna grovt och blanda med dill, majonnäs, gräddfil, citronsaft och vitpeppar. 4 skivor formbröd. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g skalade räkor 2 msk hackad färsk dill 1 msk majonnäs ½ dl Arla® gräddfil 1 tsk pressad citronsaft ½ krm vitpeppar 4 skivor formbröd ½ citroner ½ krukor färsk dill
24 skivor formbröd. 2 dl nyskalade grovt hackade räkor. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)