Formbröd. Formbröd. Formbröd. Formbröd. Formbröd, glutenfritt o Lchf. 21 februari 2016 @ 10. 41. Testar att baka lite annorlunda bröd, detta bröd är både glutenfritt och passar de som äter Lchf
Nyrostat bröd är gott men jag tycker det mest är luft i det formbröd man köper på affären. -)2 bröd75 g jäst7,5 dl ljummet vatten3 tsk honung3 tsk ljus sirap1,5 dl olivolja2 msk flingsalt3 dl durumvetemjöl10-15 dl vetemjöl specialsmör och vallmofrönflingsaltGör så här. 75 g jäst
Mät upp Fibrex, linfrön, solroskärnor, hirsflingor, mjölmix, salt och jäsmedel (spar 1/4 dl ). Tillsätt yoghurten (mjölkersättningen) blandad med sirapen och rör om till en deg
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Den är gjord på ett av mina brödrecept och med Lindhas goda laxröra, den är inte bara väldigt god utan mättar också bra, till skillnad mot de flesta mackor