Frukostfrallor – gör så här. (Vill du ha fler, mindre frallor går det bra dela degen i fler bitar. Skär den sedan i 8 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Täck över med plastfolie och låt dem jäsa i kylen övernatten, ca 8 timmar
Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt som du ställer i kylen för att kalljäsa. Frallorna kalljäser på en plåt i kylen övernatten, så är det bara att skjutsa in dem i ugnen på morgonen
Häll över mjölken och låt stå i kylen övernatten. Häll över en del av mjölkblandningen och lös upp jästen, tillsätt resten av mjölkblandningen och salt och socker
De behöver inte någon tid för att jäsa utan du kan sätta in dem så fort ugnen blivit varm. Dessa frallor är kalljästa, dvs jag satte degen redan igår kväll
Dessa moment måste såklart göras men det sker kvällen innan, bullarna jäser sedan i kylen övernatten och på morgonen stoppas plåten direkt in i den varma ugnen
Jäs under bakduk i rumstemperatur i en timme, alternativt i kylskåpet övernatten. Pensla frallorna med lite vatten och strö över dinkelflingor eller linfrön som garnering
Visst är det gott med nybakat bröd och dessa är perfekta då de jäser i rumstemperatur övernatten. Täck bunken med plastfolie och ställ i rumstemperatur övernatten