De här mjuka, luftiga och lättafrallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor
Jag gillar att äta nygräddat bröd på morgone, känns lite som en lyxfrukost då och dessa frallor är så otroligt lätta att göra och allt arbete görs kvällen innan, bara att grädda på morgonen
Nybakat bröd är bara så gott. Här kom min vän Bosch till användning igen. Den gör sitt jobb bra = )I detta recept stod att degen kan vara lite kladdig, ja, det kan man säga att den var
Nästa gång gör jag nog fler frallor så de inte blir så stora. Forma till frallor. Ingredienser för 20 st frallor50 gram jäst6 dl mjölk125 gram rumsvarmt smör16-17 dl manitoba cream2 msk socker1½ tsk salt1 tsk bakpulverGör på följande sättSmula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. Låt frallorna jäsa på plåt täckt med bakplåtspapper ca 30 min. Grädda i 200 grader ca 12-15 min, tills frallorna fått fin färg. Riktigt smaskiga frallor som jag tycker ni ska testa = ) 50 gram jäst
När de jäst klart så vispa upp ett ägg tillsammans med en liten skvätt mjölk och pensla frallorna. För att baka ihop ca 20 frallor behövs50 gr jäst5 dl mjölk50 gr smör eller margarin1 rågad tsk salt3 tsk socker2 dl havregryn2 dl fullkornsmjöl special9-10 dl manitoba cream eller annat vetemjölsesamfröäggBaka så härSmula jästen i en stor bunke
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader
Fluffiga, lättafrallor med god smak. I No Ordinary Box fanns ett recept på underbara glutenfria frallor (deras namn – återstår att se om det stämmer) jag genast satte igång och bakade
Det går även utmärkt att göra frallor eller tekakor. (Jag gjorde 4 brödkakor, 10 frallor och 1 tekakor istället)Tag ut en rund cirkel i mitten på brödkakorna och picka dom