Härligt saftiga frallor till soppan, frukosten eller varför inte picknicken. Brödet blir saftigt och gott av den långa knådningen och känns lite extra nyttigt med alla goda frön
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Linfrön. Linfrön. Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min
Häll i de mixade nötterna och äggen i en skål med resten av morötterna. Häll i skalade mandlar, linfrön och solroskärnor i en mixer med lite av de rivna morötterna (ca 3 dl). In med dem i ugnen på 175 grader i en timme. 1 dl linfrön
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. ½ dl linfrön. Fröfrallor. Fröfrallor. Vispa samman ägg, “halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, saltoch bakpulver
Denna gång blev skapades en naturellare version av receptet, med vete, råg och linfrön - himla gott det också, även om jag älskar att slänga i alla möjliga frön osv i brödet, och gärna använder mig av grövre mjöl
Tillsätt keso, ägg, linfrö, havregryn och vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken övertäckt med en handduk i ca 35 minuter. Jäs frallorna på plåten under bakduk i ca 30 miniuter. 3 msk linfrö