Fransk chokladmaräng recept

Moderkakans uppkomst och förfall

Moderkakans uppkomst och förfall

Franska sega chokladmaränger. Om man vill kan man lära av mina misstag vilka inte är så många men om jag hade gjort om kakan igen så hade jag skippat browniebottnarna och bara jobbat med fransk chokladtårta och så hade jag eventuellt valt att inte blanda fläderkräm med vispad grädde till garnering för det gjorde den mycket lös och så slutar det som ni ser på bilderna med en tårta där garnityren sakta strävar ner mot bordsskivan
En släng av maräng !

En släng av maräng !

Franskachokladmaränger. Fransk maräng är perfekt att servera till en god glassefterrätt eller precis som dom är till fredagsfikat

Sega chokladmaränger

 (Tack franske bagaren för det tipset) Då blir marängen sådär härligt seg på insidan och krispig på utsidan

Franska chokladmaränger

Kännetecknande för fransk maräng är att smeten vispas över sjudande vatten. Marängerna blir då blanka och lite sega inuti

Choklad gör dig glad!

Vad sägs om Fransk chokladkaka med kolaglasyr, Konjaksdoppad mockatårta (utan konjak för min del dock