1 1/2-2 msk fransk senap. 1 1/2-2 msk fransk senap. Ni som följer bloggen kanske har snappat upp att jag på gärna vill laga snabba maträtter som inte tullar på smaken
Låt grytan koka tills köttet är riktigt mört. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. Så här gör du skär köttet i 3 centimeter stora bitar. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1801 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff
)Jag tycker det är svårt att få riktigt god smak på grytor men efter en stunds letande på nätet hittade jag ett recept på Franskköttgryta som verkade gott
Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
I ingredienslistan fanns, förutom kött och morötter, även ärtor, vin, rosmarin och tomatpuré, något man inte hittar i varken den svenska eller den skånska kalopsen och frågar ni oss så passade dom fint däri
Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. Så här gör du skär köttet i 3 centimeter stora bitar. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1868 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff
Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 1pressad potatis, potatismos eller kokt potatisskär köttet i 3 centimeter stora bitar. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om
Stek lök, vitlök och kött i matfettet i en gryta eller stor stekpanna. ca 800 g grytbitar av griskött. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter eller tills köttet är mört. ca 800 g grytbitar av griskött
Bryn köttet i lite matfett i en stekpanna. Låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter eller tills köttet är mört. Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur. 1 dl köttbuljong
Man kan fråga sin kötthandlare om hjälp, jag vet att man kan förbeställa på Sandströms bland annat. Jag valde en klassisk fransk variant som heter Pate de Campagne