Fransk mat kött recept

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Det ska fan vara matbloggare. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Fransk fläskgryta med senapssting

Fransk fläskgryta med senapssting

Stek lök, vitlök och kött i matfettet i en gryta eller stor stekpanna. ca 800 g grytbitar av griskött. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter eller tills köttet är mört. ca 800 g grytbitar av griskött
Finfin fransk gryta

Finfin fransk gryta

Nu kan jag inte riktigt ta åt mig äran för det, receptet kommer från Elle mat & vin. Smält smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om
Fredags mat från förra veckoslutet

Fredags mat från förra veckoslutet

Servera ankan med en fransk Pinot Noir. Skinnet blev härligt krispigt och köttet rosa. Vad tråkig jag är för att jag inte håller er up to date med matlagningen här hemma hos mig
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Det är spännande och kul att inte ha lagat all mat själv. Skär köttet i stora grytbitar. Denna gång blev det franskt tema
Fransk olivkaka

Fransk olivkaka

Fast å andra sidan bara en matsked olivolja istället för en deciliter. Denna post innehåller ett recept med kött i
Grön mat och dryck

Grön mat och dryck

Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja. Pensla gallret med matolja. Tillsätt matolja i tunn stråle
God mat och vin med Cina

God mat och vin med Cina

Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet. Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt
Mat med inspiration av försommaren

Mat med inspiration av försommaren

En grillad köttbit skärs i strimlor och dressas i kraftfull senapssås - lättgjort och störtgott. Drycker som finns i välsorterade matbutiker

Mat och prat eller prat om mat plus kalas

Det var en mustig fransk gryta där nötköttet bytts ut mot soyabitar. Det kunde nästan förväxlas med riktigt nötkött, i utseende, konsistens och smak
Anka med apelsensås – klassiskt franskt

Anka med apelsensås – klassiskt franskt

Det finns mat man har tänkt i många år att man ska göra. Vänd och bryn köttsidan. Jag svängde förbi en välsorterad mataffär och kom ut med ankbröst i matkassen
En Söndag med ljuvlig mat!

En Söndag med ljuvlig mat!

Till detta kokade jag och efterfräste sparris, alltid ett säkert kort till kött och sås. Nu får ni hålla i er för den här dagen har vi ätit så god mat både till lunch och middag