Fransyska 2 5 kg ugn recept

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfaststekgryta. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Bryn köttet på alla sidor i smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5kgfransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. Marinera köttet i minst 24 timmar, vänd 2-3 gånger. Stoppa in en termometer i den tjockaste delen av köttet och sätt in det i ugnen75 grader. Låt köttet ligga och vila 5-10 med en bit metallfolie över, temperaturen kommer då stiga ytterligare 2-3 grader. 5 st ancho- eller chipotle-chili3 1. 5 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)52. 5 dl rödvin8 4 dl vatten4 2 msk socker4 2 msk kalvfond1 0. 5 msk balsamvinäger2 1 tsk majsstärkelse1 0. 5 dl kallt vatten1. 2. 1,5kgfransyska eller rostbiff. 1/2 flaska rödvin. 24 timmar. 2-3 g. 5-10 med. 2-3 grader. 5 st. 5 kvistar färsk rosmarin. 52. 5 dl rödvin. 4 2 msk socker. 4 2 msk kalvfond. 5 msk balsamvinäger. 2 1 tsk majsstärkelse. 5 dl kallt vatten
Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Ugn aluminiumfolie, för inbakning av stek. Ugn. 1,5kgfransyska. 12 rödlök, skalade och klyftade. 10,5kg morötter, skalade och delade. 10,5 dl vatten. 11 msk ättikssprit, 12%. 12 msk vatten. 12 msk socker. 15 palsternackor, skalade  och stavade. 11 kg morötter, skalade och snedskurna. 12-3 dl sky från steken. 13-5 dl grädde, 40%. 12 msk svartvinbärsgelé. 1Stek1,5kgfransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Alternativ 2. Croc Pot/Slow cooker2 rödlök, skalade och klyftade 0,5kg morötter, skalade och delade 0,5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong. 1Snabbinlagd gurka1 gurka 1 msk ättikssprit, 12% 2 msk vatten 2 msk socker 1 tsk flingsalt 1 nypa vitpeppar persilja, hackad, efter behag. 1Rostade rotfrukter1 huvud kålrot, skalad och stavad 1 huvud rotselleri, skalad och stavad 5 palsternackor, skalade  och stavade 1 kg morötter, skalade och snedskurna 3 msk olivolja ca 4 msk svartvinbärsgelé. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev. Sätt ugnen175 grader. Låt steken tillagas i ca 2 timmar. Alternativ 2. Lägg i en grönsaksbuljongtärning och häll i 0,5 dl vatten. Sätt "Crock pot" på hög värme 4-5 timmar. Sätt ugnen200 grader. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås
Kött i ugn - perfekt till många

Kött i ugn - perfekt till många

Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform. ca 1 kg kött, t ex fransyska. 2 dl crème fraiche. 2,5-3 dl grädde. 0,5 dl soja. Ställ in i ugnen, 175° i 1 timme. ca 1 kg kött. 2 dl crème fraiche. 2,5-3 dl grädde. 0,5 dl soja
Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Sätt ugnen på 170C. 2. Stek i ugnen för 1 och halv timme. 1 kg nötkött
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Bryn köttet runt om i en stor stekgryta. Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Rostbiff i ugn

Rostbiff i ugn

kg rostbiff, innanlår eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt ugnen150 grader. Stek köttet i mitten av ugnen 1-1 ¼. När stektermometern visar 59 grader är steken rosa-röd och vid 63 grader är den rosa
Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Det är så otroligt bekvämt att bara pytsa ihop allt i en och samma gryta, sätta in i ugnen, och sedan låta alltsammans stå och puttra mört och mjukt medan man har tid för annat

En god gryta och en god fransyska

Förbered en ugnsfast form genom att smöra den, lägga ner en morot skuren i stavar, en gul lök klyfta, två halverade vitlöksklyftor och lite oregano
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

fransyska eller lammstek. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen175 grader. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca. Låt såsen koka på svag värme 3-5 minuter. 1 kg benfri kalvstek. 50 g smör. 2 krm vitpeppar. 2 dl vispgrädde. 2 msk vetemjöl
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Sätt ugnen175°C. Hetta upp lite smör i en gryta (ca 5 liter). Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. 1 kg grytbitar. 2 msk smör. 2 msk vetemjöl. 2 dl kalvbuljong. 75 cl. 2 paket bacon. 200 g champinjoner. 2 vitlöksklyftor. 1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Placera köttet i en ugnsform och stick in en stektermometer i tjockaste delen. Blanda ihop allt till marinaden i dubbla fryspåsar och lägg ner köttet direkt när det kommit ut från ugnen