Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfaststekgryta. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
Bryn köttet på alla sidor i smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5kgfransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. Marinera köttet i minst 24 timmar, vänd 2-3 gånger. Stoppa in en termometer i den tjockaste delen av köttet och sätt in det i ugnen på 75 grader. Låt köttet ligga och vila 5-10 med en bit metallfolie över, temperaturen kommer då stiga ytterligare 2-3 grader. 5 st ancho- eller chipotle-chili3 1. 5 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)52. 5 dl rödvin8 4 dl vatten4 2 msk socker4 2 msk kalvfond1 0. 5 msk balsamvinäger2 1 tsk majsstärkelse1 0. 5 dl kallt vatten1. 2. 1,5kgfransyska eller rostbiff. 1/2 flaska rödvin. 24 timmar. 2-3 g. 5-10 med. 2-3 grader. 5 st. 5 kvistar färsk rosmarin. 52. 5 dl rödvin. 4 2 msk socker. 4 2 msk kalvfond. 5 msk balsamvinäger. 2 1 tsk majsstärkelse. 5 dl kallt vatten
Ugn aluminiumfolie, för inbakning av stek. Ugn. 1,5kgfransyska. 12 rödlök, skalade och klyftade. 10,5kg morötter, skalade och delade. 10,5 dl vatten. 11 msk ättikssprit, 12%. 12 msk vatten. 12 msk socker. 15 palsternackor, skalade och stavade. 11 kg morötter, skalade och snedskurna. 12-3 dl sky från steken. 13-5 dl grädde, 40%. 12 msk svartvinbärsgelé. 1Stek1,5kgfransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Alternativ 2. Croc Pot/Slow cooker2 rödlök, skalade och klyftade 0,5kg morötter, skalade och delade 0,5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong. 1Snabbinlagd gurka1 gurka 1 msk ättikssprit, 12% 2 msk vatten 2 msk socker 1 tsk flingsalt 1 nypa vitpeppar persilja, hackad, efter behag. 1Rostade rotfrukter1 huvud kålrot, skalad och stavad 1 huvud rotselleri, skalad och stavad 5 palsternackor, skalade och stavade 1 kg morötter, skalade och snedskurna 3 msk olivolja ca 4 msk svartvinbärsgelé. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev. Sätt ugnen på 175 grader. Låt steken tillagas i ca 2 timmar. Alternativ 2. Lägg i en grönsaksbuljongtärning och häll i 0,5 dl vatten. Sätt "Crock pot" på hög värme 4-5 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås
Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform. ca 1 kg kött, t ex fransyska. 2 dl crème fraiche. 2,5-3 dl grädde. 0,5 dl soja. Ställ in i ugnen, 175° i 1 timme. ca 1 kg kött. 2 dl crème fraiche. 2,5-3 dl grädde. 0,5 dl soja
kg rostbiff, innanlår eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 150 grader. Stek köttet i mitten av ugnen 1-1 ¼. När stektermometern visar 59 grader är steken rosa-röd och vid 63 grader är den rosa
Det är så otroligt bekvämt att bara pytsa ihop allt i en och samma gryta, sätta in i ugnen, och sedan låta alltsammans stå och puttra mört och mjukt medan man har tid för annat
På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Jag bryr mig inte om termometer, köttet blir inte rosa men det blir mört som bara den, bara det får långlagas under låg ugnstemperatur
nötstek av bog eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca. Låt såsen koka på svag värme 3-5 minuter. 1 kg benfri kalvstek. 50 g smör. 2 krm vitpeppar. 2 dl vispgrädde. 2 msk vetemjöl
Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp lite smör i en gryta (ca 5 liter). Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. 1 kg grytbitar. 2 msk smör. 2 msk vetemjöl. 2 dl kalvbuljong. 75 cl. 2 paket bacon. 200 g champinjoner. 2 vitlöksklyftor. 1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Placera köttet i en ugnsform och stick in en stektermometer i tjockaste delen. Blanda ihop allt till marinaden i dubbla fryspåsar och lägg ner köttet direkt när det kommit ut från ugnen