Fransyska gryta recept

Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen

En god gryta och en god fransyska

En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här. M stod för middagen och då blev det hans goda tacogryta
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Hans specialitet är burgundisk gryta och här kommer hans recept (från ICAs recept). Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

Lägg grönsakerna i grytan. Servera grytan överströdd med hackad persilja och. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Gryta från Bretagne

Gryta från Bretagne

bog eller fransyska. Bryn kött och lök och lägg efter hand över i en gryta. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Mexikansk gryta

Mexikansk gryta

innanlår eller fransyska. Denna mexikoinspirerade allt-i-ett-gryta är extra matig. innanlår eller fransyska
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Häll vattnet i stor gryta. Putsa fransyskan och skär till tärningar. Koka grytan försiktigt i 90 minuter. 800 g fransyska
Mustig gryta

Mustig gryta

Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
Sydländsk gryta

Sydländsk gryta

Fransyska tycker jag fungerar bäst. Lägg i följande ordning i en stekgryta. Låt grytan koka under lock på svag värme ca 1 timme (Tiden beror på vilket oxkött du använder)
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Lägg över köttet i en gryta. Servera grytan med kokt potatis och en sallad. Låt grytan koka upp och koka sedan under lock på svag värme ca 40 min. 1 kg benfritt nötkött t ex fransyska eller grytbitar
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

För någon månad sedan när vi var i Karlskrona fick jag med mig lite burgundisk gryta hem som min kära mor hade gjort, underbart god
Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

I samma gryta fräs lök, vitlöksklyftor och morotsslantar, palsternacksslantar , salta peppra. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. I en stor gryta med olja bryn köttet i medelvärme kan vara så att du måste göra det i omgångar, beroende på storleken i ca 5 minuter tills de får jämn färg