Fransyska hur tillaga recept

Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Eller hur. ca 1 kg fransyska av god kvalité 1 rejäl klick smör salt, peppar och timjan. Låt tillagas inne i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. ca 1 kg fransyska
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Pulled beef

Pulled beef

Fransyska,. Jag kan inte uttrycka med ord hur otroligt lycklig jag är över att sommaren har börjat ge oss lite vibbar av att den är påväg
Mormors manglade biff, på mammas vis

Mormors manglade biff, på mammas vis

Kötthandlaren manglade skivorna av fransyska. Manglad biff tillhör den typ av rätter som är obegripligt smakrika och läckra, när man beaktar hur få ingredienserna är
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

högrev, ytterlår eller fransyska). Receptet på hur jag gjorde finns nedan. Crock pot är en slow cooker, alltså en eldriven gryta som tillagar maten på låg temperatur under en lång tid

Mer mat i lergryta.

Som ni märker så blir det mycket mat tillagad i lergryta i Mårtenssons kök under den kallare delen av året, men det är så himla enkelt, det blir riktigt gott och det finns verkligen hur mycket som helst man kan laga i lera
Koka svansen på oxen

Koka svansen på oxen

Högrev och fransyska har hittills varit mer tilltalande än svans och tunga…Men som kock ska man lära sig laga allt och i dessa nose-to-tail-tider (använda hela djuret-tider) är det nu dags för oxsvansen

ROSTBIFF

Rostbiffen sitter i ryggslutet, mellan biffen och lilla fransyskan. Här ser du hur man gör. Steka den i panna, ösa med smör och sedan tillaga den i ugn på relativt låg temperatur
Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

Tiden beror på hur mört köttet är. Bladselleri/blekselleri kan du använda både rå och tillagad. Rotselleri kan du också använda både rå och tillagad

Kramens dag idag

Helstekt fransyska med kantarellsås. Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk , som dessutom går så snabbt att tillaga

Intervju med Niclas Montelius

Jag hittade färdigtärnat kött i någon butik (jag tänkte att det var smart och enkelt) men det var grytbitar(Förmodligen fransyska) och då fattade jag inte skillnaden
Ölmarinerad Nötstek

Ölmarinerad Nötstek

Här har jag valt att använda mig av rostbiff, då jag kom över en bit till bra pris, men det fungerar alldeles utmärkt med annat som exempelvis fransyska eller högrev
Om man nu ska äta kött....

Om man nu ska äta kött....

Ni vet hur jobbigt det är för många att tänka på naglar som dras på svarta tavlan (fast det ljudet måste man väl vara född på sjuttiotalet eller tidigare för att komma ihåg)
Så lyckas du med köttet

Så lyckas du med köttet

Det finns innanlår, fransyska, entrecote, biff, flankstek, njurtapp, flapstek och inte minst min egna favorit högrev (som är en förlängning av entrecoten)