Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en finbitfransyskai helgen som gick så fick det blisöndagsmiddagen
Fransyska tycker jag fungerar bäst. Rökt fläsk eller bacon, det brynta köttet, lök, vitlök, morötter, persilja, lagerblad och mejram samt häll i vattnet
Speciellt om du har med oxsvans=). burken med krossade om det är det du andvänder. I samma gryta fräs lök, vitlöksklyftor och morotsslantar, palsternacksslantar , salta peppra
Det är en himla massa kryddor igrytan så det behövdes två shotglas för att få plats med allt. Sedan fräste jag köttet i smör och olja till en fin yta och la ner allt i en stor gryta
Alltså plockade jag upp finbitkalvfransyska ur frysen, slängde ner den iminjärngrytamedliteolika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Släng som sagt INTEmorötterna efter kokningen utan servera dem till köttet. Till dess vill jag slå ett slag för att göra stek, på enklast möjligavisigryta
Lägg grönsakerna igrytan och späd med hälften av marinaden. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Släng ner grönsakerna igrytan och täck nästan steken med vatten. Lägg ner den i en järngryta. Jag hade en kalvfransyskai frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis