Fransyska i lag recept

Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Lägg köttet i en trång bunke och häll på den svala saltlagen. Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna

En god gryta och en god fransyska

En litenfransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagadesigår, så här. Ett rit- och gissaspel som spelas ilag
Porterstek

Porterstek

Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta. Dagen innan. Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, och "Mormors snabba inlagda gurka" och vinbärsgelé
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Karin´s Svartvinbärsstek

Karin´s Svartvinbärsstek

fransyska). Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Lag. Tag upp köttet och skär iskivor. Servera med potatis, sås och grönsaker
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Mustig gryta

Mustig gryta

Den har stått i hyllan och samlat damm sen ivintras, men nu var vädret tillräckligtruggigt för att laga en mustig gryta tillmiddag
sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

Därför valde jag att laga något som praktisktlagarsig självt. kallt ute och en dunderförkylningtillbringades söndagen i lugnt tempo
Per Morbergs sjömansbiff i Crock Pot

Per Morbergs sjömansbiff i Crock Pot

Idaglagade jag för första gången sjömansbiff, Per Morbergs sjömansbiffi Crock Pot. Ingrediensertill Per Morbergs sjömansbiffi Crock Pot

Boeuf Bourguignon

Min boeuf bourguignon är inspirerad av JuliaChilds men jag lagar den inte alls på samma avancerade vis som hon
Världens bästa gulasch i Crock Pot

Världens bästa gulasch i Crock Pot

Till den gulasch jag gjorde använde jag fransyskakronvilt. Oavsett vad man hittar på har man ofta varken tid eller lust att stå inne och laga mat till hela familjen
Texas chili och picklad rödlök

Texas chili och picklad rödlök

Tärna köttet (jag använde fransyska) och stek så det får fin färg runtom. Chilinvinner absolut på att lagas dagen innan och sedan värmas upp, då smakerna hunnit mogna över natten
Kalops sous vide

Kalops sous vide

Den här gången lagar jag kalops sous vide. Den senaste tiden har jag börjat använda sous viden mer även till vardagsmaten