Fransyska kött recept

Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Stek köttet runt om, salta och peppra. Ta upp köttet, slå in det i smörpapper och lägg det i en form med lock
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Skär några snitt i i köttet och stoppa in vitlöksklyftor och rosmarin i snitten
Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Sen är det ju lite söndagsfeeling när man lagar helt kött i ugn. Kött. Finputsa köttet från sega hinnor. Krydda köttet ordentligt med salt, peppar och timjan
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

KÄNN på köttet istället. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Kött shawarma- Kebab

Kött shawarma- Kebab

Köttet ska marineras i flera timmar för absolut godast smak och konsistens. Putsa köttet, skär bort senor men behåll gärna fett på
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Bryn köttet i smör. Putsa fransyskan och skär till tärningar. Tillsätt det brynta köttet och samtliga kryddor
Kött i ugn - perfekt till många

Kött i ugn - perfekt till många

Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform. Blanda ihop övriga ingredienserna och häll över köttet
Långsambakad fransyska med tomater

Långsambakad fransyska med tomater

Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Salta och peppra runtom köttet och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Putsa köttet från ev hinnor och fett. Lägg köttet i en trång bunke och häll på den svala saltlagen. Lyft köttet ur lagen och rulla runt den i kryddblandningen, klappa in ordentligt

Förförisk fransyska

Förförisk fransyska i ugn. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. 1,2 kilo ekologisk fransyska. Kör på 150 grader i ca 4-5 timmar eller tills köttet når ca 60 grader i innertemperatur
En fransyska!

En fransyska!

Fransyska är ju annars ett magert kött som lätt kan bli torrt och segt. Oljan får följa med vid serveringen för att ge det skivade köttet smak
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

När vi väl kom hem och tog ut steken, konstaterade jag att köttet hade blivit så mört att det nästan föll sönder
Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Sist i med den halv tinade köttbiten. Jag gjorde ett annat recept på min fransyska. Lyft upp köttet lägg det i smörpapper och rulla in den i folie